top of page
  • Facebook
Пошук

«Experientia est optima magistra»

Оновлено: 4 бер.



«Досвід – найкращий учитель»

У п’ятницю, в перший день весни, у Щасливському ліцеї відбувся захід, що надихає – педагогічна панорама «Інноваційні освітні практики в професійній діяльності сучасного педагога». Її учасниками стали близько 40 педагогів із ліцеїв Пристоличної громади, а також колеги з Одещини (Білгород-Дністровський ліцей "Пріоритет") та Черкащини (Чорнобаївський ліцей Чорнобаївської селищної ради). Захід відбувся у співпраці з Пристоличним центром професійного розвитку педагогічних працівників та Управлінням гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Пристоличної сільської ради.

У рамках заходу вчителі Щасливського ліцею презентували практичний досвід проведення уроків із використанням сучасних технологій навчання, інноваційних інструментів і форматів викладання. Так, гості мали змогу відвідати уроки за проєктом «Сінгапурська математика», інтегровані та білінгвальні уроки, креативні заняття з використанням платформ на основі ШІ та з елементами досліджень, експериментів. Окрім того, надихали на активність і творчість заняття гуртків і секцій (футболу, волейболу, тенісу, боксу, бальних і спортивних танців, карате, художньої гімнастики та хорового співу). А відвідавши шкільний музей, гості мали можливість зануритись в історію села Щасливе та пройнятися атмосферою його найяскравіших сторінок.

Логічною кульмінацією заходу стало обговорення найактуальніших питань розвитку української освіти сьогодення: інноваційні практики в реалізації НУШ, її компетентнісна парадигма, професійний розвиток учителя та досвід проходження сертифікації, розвиток позашкілля, цифровізація освітнього процесу та впровадження електронного документообігу, а також питання стратегічного планування розвитку закладу освіти в умовах воєнного стану.

Символічно, що такий освітянський форум відкрив весняний сезон. Цей період ми пов’язуємо з піднесенням творчих сил і відновленням. Не маємо сумнівів, що захід стане імпульсом для творчого та професійного зростання педагогів-учасників. Бажаємо, щоб кожна школа стала місцем сили для вчителя та його вихованців. І це неодмінно матиме свій ефект: наші учні зростатимуть в атмосфері безумовної турботи, нових відкриттів і радості пізнання.


0 переглядів0 коментарів

コメント


bottom of page