top of page
  • Facebook
Пошук

Вітаємо Варгу Федора - призера III (загальнодержавного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої Академії Наук України



Вітаємо Варгу Федора - призера III (загальнодержавного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої Академії Наук України

Щасливський ліцей щиро вітає учня 10-А класу Федора Варгу та його наукового керівника вчителя-методиста Надію Володимирівну Торбін із визначним досягненням – перемогою у III (загальнодержавному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України!

Науково-дослідницька робота «Водяна рушійна система для супутників типу CUBESAT» була представлена у відділенні інженерії та матеріалознавства та отримала дуже високу оцінку незалежних експертів-науковців: журі оцінило роботу, постерний захист та доповідь на конференції у 90,95 бала зі 100 можливих - другий абсолютний результат (відставання від абсолютно першого результату склало лише 0,73 бала).

Вітаємо Федора та його наукового керівника! Ваша наполеглива праця, старання та творчий підхід до наукових досліджень заслуговують на велику повагу та захоплення. Ви продемонстрували високий рівень знань та вмінь, що є яскравим свідченням вашої відданості науці та бажання вдосконалюватись.

Довідково: CubeSat – революційна технологія, популярність якої зростає з кожним роком, особливо серед наукових установ та невеликих комерційних організацій через її високу ефективність за відносно невеликих витрат. Рушійна установка космічного супутника (рушій) необхідна для його прискорення у відкритому космосі для корекції орбіти. Федір Варга у команді зі своїм однокласником Мирославом Денисовим розробили діючу модель рушія для супутників CubeSat. Запропонований у дослідженні рушій використовує воду та електроенергію для створення сили тяги.

Радіємо, пишаємося, підтримуємо!


9 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page