top of page
Пошук

ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ РІДНОЇ МОВИ!



ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ РІДНОЇ МОВИ!

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Історія свята, на жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року в Бангладеші влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання бенгальської мови. Відтоді в Бангладеші цей день став днем полеглих за рідну мову. Минуло багато часу. Аж у 1999 році на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було прийнято Міжнародний день рідної мови, а починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначають і в Україні.

Кожен народ розмовляє своєю мовою, створює наукові, культурні, мистецькі цінності. На сучасному етапі розвитку людства є велика кількість відмінних одна від одної мов, які належать різним націям, народностям, племенам.

Турбота про мову – справа не лише державна, а і кожного із нас зокрема, адже українська мова – душа нації, її генетичний код, наш оберіг.

Не буде мови – не буде України. Тож плекаймо, розвиваймо і бережемо нашу мову.

Цей день у Щасливському ліцеї був багатий на різноманітні заходи: проведено конкурс читачів віршів про мову, інтерактивні ігри, тематичні уроки та виховні бесіди, бліцопитування “Чи знаєш ти українську мову”. Настрій створювали святкове оформлення дошки та демонстрація тематичного відеоряду.


0 переглядів0 коментарів

Comentários


bottom of page