top of page
Пошук

Зустріч із відомим письменником-фантастом Володимиром Арєнєвим: особисте видання у світ ілюзій та уяви


Зустріч із відомим письменником-фантастом Володимиром Арєнєвим: особисте видання у світ ілюзій та уяви




У захопливому світі фантастичної літератури, де межі реальності та уяви хиткі та розпливчасті, зустріч із письменником може перетворитися на подорож у власний фантастичний світ. Тож сьогодні, 23 квітня, у Всесвітній день книжок та авторського права учні Щасливського ліцею, вчителі-словесники закладів освіти Пристоличної громади, а також авторки модельної навчальної програми та підручників української літератури та інтегрованого курсу літератур Таміла Яценко, Ірина Тригуб мали нагоду поспілкуватися з відомим українським письменником, літературним критиком і журналістом Володимиром Арєнєвим.

Твори Володимира Арєнєва не так давно з’явилися у шкільній програмі й відразу привернули увагу юних читачів. Під час зустрічі, перше, що вразило, – це його пристрасть до творчості та безмежна енергія, яку митець передавав кожним словом. За чашкою кави у книгарні «Старого Лева» і розпочалася спільна мандрівка у світ художнього слова.

Письменник поділився з дітьми таємницями свого творчого процесу, який виявився куди складнішим, ніж можна було уявити. Він відверто розповідав, як шукає натхнення в різних аспектах життя — від старовинних легенд і міфів – до сучасних наукових відкриттів. Кожен його твір — це мозаїка ідей, що змішуються у власний, унікальний світ. Виявилося, що багато творчих ідей письменника — це віддзеркалення його власних переживань і поглядів на світ. Володимир Арєнєв підкреслив важливість віри у мрії та уяву, які допомагають знаходити нові шляхи у буденному житті.

Одним із ключових моментів зустрічі стала розмова про те, які ідеї та теми покладено в основу сучасної фантастики та як технології штучного інтелекту впливають на неї.

Зустріч із письменником-фантастом збагатила уяву дітей про сучасну літературу, спонукала до обговорення найважливіших питань нашого часу.


0 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page