top of page
Пошук

Мрії збуваються - фізкультура щодня.




 У Щасливському академічному ліцеї з 1 вересня у 1-4 класах щодня проводяться уроки фізкультури.

Враховуючи обставини, в яких опинились наші діти зумовлені війною, їхнім фізичним і психологічним станом з 1 вересня у Щасливському академічному ліцеї в розклад уроків введено 5 годин фізичної культури. Це стало можливим завдяки співпраці з Пристоличною сільською радою (голова Микола Каськів)та депутатським корпусом.

Важливим є і той факт, що уроки фізичної культури проводитимуть не вчителів початкових класів, а вчителі фізичної культури. Все це узгоджено з класоводами.

Завдання вчителя на уроці фізичної культури досягнути усвідомлення дітьми компетентностей того чи іншого виду спорту, яким вони займаються на уроці. Бо якщо дитина компетентна в цьому виді, то їй буде цікаво займатися в майбутньому впродовж життя.

Вчитель на уроках подає низку модельних навчальних програм: футбол, баскетбол, волейбол, легка атлетика, флорбол, гімнастика, бадмінтон, спортивні танці, класичні танці, карате, настільний теніс... А учні вибирають те, що їм до душі шляхом голосування. Крім того, також будуть походи, екскурсії, катання на санках... За таких умов дитина має можливість проявити себе в тому чи іншому виді спорту і це вже є досягнення для дитини.

Впевнений, що наші уроки фізкультури стануть азартними, такими де дітям весело, де присутні розваги та задоволення.

Це дуже важливо для дітей такого віку, де на перше місце виходить не результат на табло, а радість дитини від того, що вона це зробила, що їй вдалося сьогодні краще ніж учора, що дитина знайшла собі нових друзів, з якими вона буде у вільний час займатися улюбленою справою. Або просто проводити час на свіжому повітрі, а не сидить годинами в комп’ютері чи телефоні.

 Для більшості дітей у такому віці важливі соціальні зв’язки, співпраця з друзями, і необов’язково перемоги, чи абсолютні досягнення.

Ми плануємо в кінці кожної чверті проводити учнівську лігу із запрошенням дітей шкіл Пристоличної громади, батьків, своєрідні уроки-змагання між паралельними класами, де діти будуть об’єднані у групи, без визначення переможців, без нагород, а для задоволення дитини.

Досягнення дитини будемо фіксувати в електронному сертифікаті.

1 перегляд0 коментарів

Comentários


bottom of page