top of page
  • Facebook
Пошук

Павло Платонович Чубинський - син Пристоличної громади



Павло Платонович Чубинський - син Пристоличної громади

МИНАЄ 185 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ СЛАВНОГО СИНА ПРИСТОЛИЧНОЇ ГРОМАДИ, АВТОРА БЕЗСМЕРТНИХ РЯДКІВ «ЩЕ НЕ ВМЕРЛА УКРАЇНИ І СЛАВА, І ВОЛЯ»

27 січня 2024 року виповнюється 185 років від дня народження видатного вченого-етнографа, фольклориста, правознавця, журналіста, громадського і просвітницького діяча, поета, автора тексту Державного Гімну України та нашого земляка Павла Платоновича Чубинського.

Він жив і працював у надзвичайно складних умовах переслідування царським урядом української культури, попри все, за своє недовге життя встиг зробити стільки, що його заслуг вистачило б і на декількох професіональних учених.

З нагоди цієї памʼятної дати у Щасливському ліцеї відбулась низка заходів присвячена Павлу Платоновичу - тематичні уроки, бесіди, вікторини, виховні години, відбувся літературно-мистецький захід «Я син твій, нене Україно, народу парост я твого», бібліотекарі підготували книжкову експрес-виставку «Павло Чубинський-співець національного відродження», учні відвідали історичний краєзнавчий музей та поклали квіти до пам'ятника Павла Чубинського, творчо підійшли й до створення малюнків які нині прикрашають стіни ліцею.

Павло Платонович подарував нам українцям нашу славу, нашу гордість - Гімн України, мелодію нашої нескореної та вільної нації. Нехай ця мелодія звучить відголосом у серці кожного українця, пробуджуючи найщирішу любов до рідної Батьківщини!


0 переглядів0 коментарів

Comentarios


bottom of page