top of page
Пошук

«Навчаємося заради якісних змін в освітньому середовищі»

Оновлено: 3 бер.



«Навчаємося заради якісних змін в освітньому середовищі»

«Навчаємося заради якісних змін в освітньому середовищі»

У рамках роботи обласного цифрового освітнього ХАБу, створеного на базі Щасливського ліцею, у суботу, 9 грудня, проведено першу практичну сесію. Захід відбувся за сприяння та участі керівництва компанії TATL Technology в особі Олексія Кошевця та Марини Лютинської та у співпраці з Київським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних кадрів.

Майже сім десятків вчителів та керівників закладів освіти зібралися суботнього зимового ранку у Щасливському ліцеї, щоб опанувати кращі цифрові рішення платформи «Єдина школа», новий функціонал, основи роботи з нейронними мережами та штучним інтелектом, які сьогодні рухаються семимильними кроками, охоплюючи всі сфери нашого життя та все більше і більше молодих (і не тільки) людей.

Такі технології набули великого розвитку та популярності, оскільки (як приклад) здатні швидко генерувати зображення з підказки та давати коректні та обґрунтовані відповіді на запитання, поставлені дитиною.

Звісно, що ці та інші інструменти не замінять роботу вчителя, але те, що можуть надавати практичну допомогу – це однозначно.

Відзначу, що у Щасливському ліцеї у 5-6 класах із першого вересня активно йде підготовка до впровадження у ІІ семестрі курсу «Штучний інтелект(ШІ)». Тому такі практичні сесії для вчителя – як ковток свіжого повітря.

Сучасний освітній процес вимагає модернізації методичної бази, а також формування органічної потреби кожного педагога навчатися протягом життя. Освіта – це про життя, а життя не відбувається тільки в теорії. Тож кожен освітянин повинен бути у вирі інновацій, новітніх технологій та бути на «одній хвилі» з сучасною молоддю. Тому використовуючи вільний час, навіть у вихідний день, педагоги шкіл Пристоличної громади практикувалися у роботі з новітніми цифровими технологіями. На заняттях із практичного використання нейронних мереж та штучного інтелекту значна увага була приділена вивченню оновленого функціонала цифрової платформи «Єдина школа».

Впевнені, що це тільки перший крок нашої співпраці в опануванні сучасних цифрових рішень, нового функціоналу освітніх платформ та нейронних мереж.

Наступні кроки(це вже у січні) – обмін досвідом щодо впровадження штучного інтелекту, розробки методичного кейсу-орієнтиру для викладання етики використання ШІ учнями та педагогами в рамках академічної доброчесності. Окрім того, плануємо практичну співпрацю зі спеціалістами TATL Technology на предмет розробки та апробації методологічної бази для проведення інтегрованих, білінгвальних уроків, а також активної імплементації проєктної діяльності в освіті Пристоличної громади. І це тільки початок...



0 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page