top of page
  • Facebook
Пошук

Професійний розвиток в дії: регіональний практикум для освітян Київщини




Інновації в освіті — це не тільки ключ до успіху, але й запорука розвитку кожного вчителя, кожної школи, кожного управлінця. У світі швидких змін і технологічного прогресу питання адаптації та професійного розвитку педагога і керівника – надзвичайно актуальні.

Освіта Київщини не стоїть на місці, попри війну та виклики сьогодення. 26 березня 2024 року на базі Щасливського ліцею відбувся регіональний практикум «Нові виміри української освіти в НУШ: трансформація філософії цифровізації освітнього процесу та пріоритети розвитку». Захід проведено відповідно до плану роботи КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» у співпраці з компанією «TATL Technology».

Практикум став майданчиком для жвавого діалогу між керівниками освітніх закладів, педагогічними працівниками та експертами у царині цифрової трансформації. Учасники мали нагоду практично опанувати інструментарій сучасних онлайн-платформ на основі штучного інтелекту, дізнатися про переваги та шляхи впровадження електронного документообігу. Окрема увага була приділена питанню розбудови профільної школи в Україні і на базі Київщини зокрема, розвитку компетентностей учня та вчителя через реалізацію діяльнісного підходу, а також окреслено вектори професійного зростання вчителя. Гості мали можливість познайомитись із освітнім середовищем нашого ліцею, оглянути матеріально-технічну базу та практично попрацювати в по-сучасному обладнаних комп’ютерних кабінетах.

У результаті – маємо певні напрацювання (вже не лише теоретичні, а й практичні) в галузі інноваційних освітніх практик і цифрових технологій. Таким чином, канікулярний час використано ефективно та з користю!

Сподіваємось, що такий цифровий освітній хаб стане комфортним та дружнім осередком для сучасних освітян, а коло його учасників неодмінно збільшуватиметься як кількісно, так і якісно. Тільки спільними зусиллями можна успішно впроваджувати новітні освітні практики та рухатися в авангарді реформи шкільництва!




3 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page