top of page
Пошук

Підбиваємо підсумки ТИЖНЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ



Підбиваємо підсумки ТИЖНЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

З 11 по 15 березня в Щасливському ліцеї було проведено тиждень української мови та літератури, присвячений 210 - їй річниці з дня народження Тараса Шевченка. Тиждень пройшов цікаво й змістовно, адже кожен зі школярів зміг долучитися до того чи іншого заходу: було проведено тематичні уроки, під час яких учні змогли дізнатися багато цікавого та нового про Тараса Шевченка, конкурси виразного читання віршів поета, учнями 9-х класів створено колажі за творами Кобзаря. Семикласники підготували й провели цікаві конкурси - вікторини для учнів 5-х класів та взяли участь у літературознавчому батлі «Чи знаємо ми Шевченка». Учні 6-х за допомогою інтерактивної вікторини мандрували «Стопами Кобзаря», мали змогу нагадати факти з життя та творчості поета, декламували улюблені вірші, склали власну мапу «Місцями Кобзаря», взяли участь у цікавих конкурсах, позмагалися, хто найкраще знає життя і творчість письменника. Для учнів 5-6 класів було проведено квест «Що ми знаємо про Тараса Шевченка».

Яскравим завершальним акордом тижня стала літературно-музична композиція для учнів 9-х класів «Шевченко вічний».

Учні 9-Б та 9-В класів під керівництвом вчителів Пікшрєнє Т.О., Скаржинець Т.Ф. та Шелудченка С.В. у своїх виступах декламували рядки із творів митця, підготували мультимедійну презентацію, відеофрагменти, зібрали та розтлумачили найпопулярніші пророцтва Тараса Григоровича Шевченка про російсько-українську війну, події, що їй передували та чекатимуть на нас у найближчому майбутньому. Важливу роль відіграли яскраві та харизматичні ведучі Калмикова Анастасія та Погрібна Діана, котрі задавали тону заходу. Учениця 8-Г класу Дехтяр Марія презентувала чуттєву гру на бандурі музичного твору «Думи мої, думи мої».

Потужно, по-сучасному зазвучали пісні на слова Великого Кобзаря у виконанні шкільного хору «Мереживо» та молодшої групи «Щасливі акварелі» під керівництвом Мельниченко О.В. «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!..» та «Не журися, Україно, панно синьоока. Твоя воля, як той сокіл, літає високо…»

Тарас Шевченко – ім’я, яке лунає в серці кожного українця. Його заповідями жили й живуть цілі покоління українців.

Тож нехай Шевченкове ім’я об’єднує нас задля Перемоги.


1 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page