top of page
  • Facebook
Пошук

РЕАЛІЗАЦІЯ НУШ – КОМАНДНА РОБОТА: І ШКОЛИ, І ГРОМАДИ, І ОКРЕМОГО ВЧИТЕЛЯ



РЕАЛІЗАЦІЯ НУШ – КОМАНДНА РОБОТА: І ШКОЛИ, І ГРОМАДИ, І ОКРЕМОГО ВЧИТЕЛЯ

13-14 листопада на базі Щасливського ліцею відбувся семінар-практикум у межах навчання керівників закладів освіти, які забезпечуватимуть реалізацію Державного стандарту базової середньої освіти в умовах реформування галузі відповідно до положень концепції «Нова українська школа».

Семінар практикум для керівників ЗЗСО Київщини проходив під гаслом «Філософія, нормативно-правове забезпечення та практика Нової української школи». Загальна кількість учасників, яку прийняв наш ліцей, сягала близько 130 осіб.

На час проведення семінару, учасники поділилися на дві «команди»: директори та заступники закладів загальної середньої освіти. Згідно з графіком та планом заходів, гості мали змогу відвідати навчання, прослухати виступи спікерів (заступників) Щасливського ліцею, а також приєднатися до екскурсії ліцеєм – осередком інновацій та комфорту.

Говорили й про філософію Нової української школи, де виділили три основні чинники злагодженої роботи у межах НУШ: активність, творчість та сміливість. «Тільки творчий вчитель породить творчого учня», – зазначає директор Щасливського ліцею Юрій Юрійович Йовбак.

Закцентували на низці проєктів, які реалізує наш ліцей або бере участь: «Школа дитячих стартапів», пілотний проєкт «Кар'єрно орієнтована школа», міжнародний проєкт Active Sister Schools. Не оминули питання профільної школи в сучасних умовах.

Були й пропозиції розробки стратегій розвитку директора школи.

З влучним словом також виступила Віта Іванівна Денисенко, начальниця відділу освіти правління гуманітарного розвитку та охорони здоров'я Пристоличної сільської ради.

Під час семінару гостро постало питання адаптації та навчання дітей, які є внутрішньо переміщеними особами. Головна ідея полягає в тому, щоб створити сприятливе середовище для адаптації та розвитку дітей-ВПО, враховуючи їхні унікальні потреби та обставини. Важливе залучення всіх зацікавлених сторін (учителів, батьків, соціальних працівників та інших фахівців) задля спільної роботи над успішною адаптацією та навчанням цих дітей.

Згадали й про «болюче»: наявність освітніх втрат, аналіз причин їх виникнення та кроки до подолання цих втрат.

Щасливський ліцей дякує нашим гостям за злагоджену співпрацю, та своєю чергою обіцяє старанно працювати в такому ж напрямку й надалі!


1 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page