top of page
  • Facebook
Пошук

Січневий освітянський форум у Щасливському ліцеї



Січневий освітянський форум у Щасливському ліцеї.

У якій галузі ви б не працювали, якого б напряму фахівцем не були, ви неодмінно знаєте, як важливо відточувати свою майстерність. Для вчителів цей процес необхідний для самореалізації та вдосконалення, а тому – безперервний.

Канікулярний час у Щасливському ліцеї використовується ефективно та з користю для професійного розвитку педагога. Так, сьогодні у нашому закладі засідання педагогічної ради було проведено у форматі освітянського форуму спільно з учителями Олімпійського фахового коледжу імені Івана Піддубного (м. Київ).

Тематика цієї фахової зустрічі була обрана актуальна відповідно до реалій сьогодення – «Нові виміри української освіти: виклики, можливості та вектори розвитку».

У ході педради обговорили питання, які є болючими та пріоритетними для сучасної української освіти. Говорили не лише про труднощі та виклики, але й про здобутки, потенціал учасників освітнього процесу та шляхи його реалізації за теперішніх умов.

Концептуальною ідеєю педради-зустрічі стала думка про подальші вектори руху української школи від знаннєвої до компетентнісної парадигми. Відтак, велику увагу приділили детальному аналізу результатів дослідження PISA-2022 на міжнародному рівні, а також обговоренню результатів тестування у форматі PISA, проведеного з учнями Щасливського ліцею. Фахівці мовної, природничої та математичної галузей поділились інформацією щодо рівня сформованості компетентностей в учнів. Окрім того, вони висловили власне бачення наступних практичних кроків щодо удосконалення національної системи освіти України на компетентнісних засадах.

Наріжним каменем реформ і позитивних змін в освіті є мотивація вчителя. Сподіваємося, що сьогодні педагоги не лише почули безліч цікавих ідей, але й відчули наснагу, натхнення для подальшої роботи! Вдячні нашим колегам зі столичного Олімпійського фахового коледжу за плідну співпрацю та зворотний зв'язок! Маємо впевненість, що ця зустріч і спільний професійний розвиток буде мати своє продовження в майбутньому!


0 переглядів0 коментарів

Commenti


bottom of page