top of page
  • Facebook
Пошук

ТВОРЧІСТЬ В ЧАСИ ВІЙНИ, ЯК ЗАСПОКОЄННЯ ТА ТЕРАПІЯ ДЛЯ ДУШІ



ТВОРЧІСТЬ В ЧАСИ ВІЙНИ ЯК ЗАСПОКОЄННЯ ТА ТЕРАПІЯ ДЛЯ ДУШІ

Творчість в часи війни, як заспокоєння та терапія душі.

У сучасному світі українця, де війни та конфлікти стають частиною його повсякдення, вкрай важливо звертати увагу на власний гаразд та здоров'я. Одним з ефективних методів розв'язання цього питання є занурення у світ творчості.

Понад місяць тому, у День української писемності, серед жителів Пристоличної територіальної громади стартував літературно-мистецький конкурс «Мені наснилась перемога», з метою забезпечення можливостей для особистісного розвитку та самореалізації в умовах війни в Україні, зміцнення віри в себе, виховання патріотизму, національної свідомости та вдячності тим, хто береже спокій громади.

Значну частину осені жителі нашої громади провели у творчій атмосфері: їхні творчі доробки весь цей час ми мали змогу оцінити на сторінці ліцею у Фейсбуці. А у День Збройних Сил України, у фоє Щасливського ліцею постала виставка робіт на тему «Мені наснилась перемога».

Дитячі мрії, переживання та відчуття були викладені на папері різними кольорами, і від кожної роботи віяло тими емоціями, які іноді вкрай виразити словами. У творчості люди віднайшли канали для вираження глибоких почуттів.

Маємо надію, що даний конкурс слугує ефективним методом релаксації та відволікання від стресу, який супроводжує у воєнний час. Творити – це відновлювати психічну стійкість, об’єднувати, надихатися та надихати інших.

За нагоди ми нагадуємо, що наразі літературний конкурс подовжено до 15 січня 2024 року! Надіслати свої роботи можна на електронну адресу shchaslyvekonkurs@ukr.net або зареєструвати у бібліотеці Щасливського ліцею (каб. 101).

Доповнити нашу «переможну» інсталяцію згодилися щасливські волонтери-художники разом з педагогами ліцею, презентувавши нам мистецтво зі скла, де живе військова суть.

Це цілком унікальні та неймовірно разючі вироби зі скла, в яких прихована військова атрибутика. Від кожного витвору мистецтва тіло вкривається гусячою шкірою, змушуючи відчувати гармонію між крихітною красою скла та мужністю військових символів.

Українці, творімо й далі! Прославляймо нашу Батьківщину через творчі доробки кожного з нас!



2 перегляди0 коментарів

Kommentare


bottom of page