top of page
  • Facebook
Пошук

«Тренуймо» свій неокортекс)) та дбаймо про власну наповненість і щастя!



«Тренуймо» свій неокортекс)) та дбаймо про власну наповненість і щастя!

У Пристоличному центрі відбулася зустріч керівників освітніх закладів громади та їх заступників із Михайлом Войцехівським, директором Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидатом педагогічних наук. Захід мав не стільки методичне спрямування, як був наповнений емоційним спілкуванням, життєвими та професійними порадами від нашого гостя.

Біолог та психолог за професією, спікер пропонував невеликі фахові екскурси, проводив прості, але дієві практики, наводив влучні приклади. Словом, занурив учасників у власні роздуми: а як же досягти щастя (й особистого, й професійного) на життєвому шляху?

Кожна людина від народження і впродовж життя прагне бути щасливою, але, як свідчать дослідження, лише 20 % з осередку 50-річних респондентів вважають себе щасливими. (Корисне відео на цю тему від Михайла Войцехівського – Гарвардське дослідження: як бути щасливим? на Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=J-0HsQdGBD4

На думку спікера, тут важливо зрозуміти: яким шляхом я рухаюся (чи тим, яким Я хотів?) і що є у фокусі уваги – власні цінності чи переконання, часто-густо насаджені ззовні.

Найголовніше у будь-якому процесі – бути людиною і навчити цього своїх учнів: робити усвідомлений власний вибір, жити та працювати з любов’ю, зрештою, бути якнайчастіше справжнім та жити у полі своїх цінностей.

Михайло Войцехівський також звернув увагу на головні завдання, які нині стоять перед педагогами: навчити дітей адаптивності до сучасного світу та нових умов і використовувати предмет насамперед як засіб розвитку особистості. Тож об’єднуймося у колективі навколо цінностей! «Тренуймо» свій неокортекс)) та дбаймо про власну наповненість і щастя!


1 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page