top of page
  • Facebook
Пошук

«Я малюю для того, щоб люди були веселими. Адже людина приходить у світ для радощів»

З радістю зустріли учні ОНЗ Щасливський НВК заслуженого майстра народної творчості України, лауреата державних премій ім. Павла Чубинського, Катерини Білокур, Петра Верни, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, нашого земляка, родом із Дударкова, Івана Васильовича Приходька.

В усіх творіннях народного майстра живуть щирість, сонце та добро. Іван Васильович багато років навчає дітей створювати дивовижні образи на папері. Він говорить, що й сам навчається у них бачити красу світу та розмаїття барв. Тож і проведений ним майстер-клас для учнів засвідчив, що дитячі душі тонко відчувають українське мистецтво.

Художник навчав дітей бачити образи, відчувати ритми і кольори. Роботи дітей порадували Івана Васильовича.

Дітям був продемонстрований документальний фільм «Вернісаж Івана Приходька» за сценарієм мистецтвознавця Григорія Мєстєчкіна. Діти переконалися,що Іван Васильович – справжній патріот. Він щиро любить Україну та рідну мову, добре знає не лише історію свого народу, а й любить жартувати, знає багато народних прикмет та повір’їв. Тож зустріч була цікавою, зворушливою та незабутньою для всіх присутніх.







3 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page